آبگوشت یا آف‌گوشت (Off-Goosht)!

Published February 16, 2012 by free shabnamm adadzadeh
آبگوشت یک غذای سنتی ایرانی‌ست که روزگاری در میان تمام طبقات اجتماعی مصرف می‌شد. آبگوشت به تناسب فصل و منطقه‌ای که در آن پخته می‌شود و ذوق طباخ، شکل و طعم متفاوت به خود می‌گیرد و در این میان چیزی که اصل است٬ گوشت است! گوشت هم قیمتش رفته بالا٬ آنقدر بالا که اگر بخواهی آن را برای یک خانواده متوسط٬ یا ۶ نفر آماده کنی٬ فقط برای پول گوشتش٬ چیزی حدود ۱۰ تا ۱۵ هزارتومان باید درنظر بگیری. 
قدیمی‌ترین سندی که در آن به آبگوشت اشاره شده، دیوان اطعمه است، که در قرن نهم هجری به آبگوشت اشاره‌ای می‌کند. البته آبگوشت‌های آن موقع ترکیبی از آب، گوشت و دنبه، حبوبات و چاشنی بود. آنچه امروز به نام مطلق آبگوشت شناخته می‌شود، ترکیب تازه‌ای است که با ظهور گوجه فرنگی و سیب زمینی رواج یافت و کم کم شکل رسمی به خود گرفته‌است.
در این میان٬ گران شدن گوشت که از مواد اولیه مورد نیاز پخت آبگوشت است باعث کاهش سهم گوشت و افزایش سهم سیب‌زمینی و گوجه فرنگی می گردد. حالا باید سیب زمینی ها و گوجه فرنگی های داخل کاسه آبگوشت را به کناری زد تا شاید تکه ای کوچک شده از گوشت را در آن پایین‌مایین‌های ظرف یافت٬‌ و به یاد قدیم٬ یک وعده دیزی زد توی رگ! 


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: